Koud wassen

Sorteer eerst je was op kleur en temperatuur. Wit bij wit, donker bij donker en gekleurd bij gekleurd. Dat klinkt logisch. Toch wassen veel mensen verschillende kleuren samen. Door de kledingstukken te sorteren, blijven de kleuren langer mooi en verkleuren je licht gekleurde textiel niet g(r)auw!

Was de Kantjeboord Lifestyle® kleding binnenstebuiten het liefst op dertig graden. De wastemperatuur is terug te vinden in het label. Zo is eventuele slijtage minder zichtbaar aan de buitenkant van de stof. Hoe hoger de temperatuur, hoe meer het textiel kan krimpen, lubberen, verkleuren of dunner kan worden. De print blijft ook langer intact als je het kledingstuk binnenstebuiten wast.

Om ze wit te houden, kan het raadzaam zijn om speciale wasmiddelen voor de witte was te gebruiken. Er is ook een wasverzachter en wasmiddel speciaal ontworpen voor alle donkere en zwarte was. Niet chemisch laten reinigen.

Niet bleken

Het kan verleidelijk zijn om bleekmiddel te gebruiken, maar bleekwater is voor T-shirts en ander textiel te heftig. Het verkort de levensduur: je beschadigt er de stofvezels (gaten!) en de print mee.

Geen wasdroger gebruiken

Doe nooit je kleding in een droger! Hierdoor kan de print vervormen en krimpen het snel! Om een vale kleur te voorkomen en kreukels op de print, raden we aan om de kleding binnenstebuiten te strijken. NOOIT direct op de print strijken. Gebruik een kleding(kleef)roller of een stukje plakband om voorzichtig stof, haren en pluisjes van de print te verwijderen.

© 2012 - 2021 Kantjeboord Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel