Certificeringen
 

De collectie van Kantjeboord Lifestyle wordt zorgvuldig ontworpen en bedrukt, met nadruk op duurzaamheid en kwaliteit. Onze kakelverse items worden namelijk op verzoek geproduceerd door een leverancier met oog en hart voor mensen, dieren en het milieu. Geen ‘gewoon’ katoen vol chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Onze producent is gecertificeerd door de besten.

Meer dan 90% van onze kleding is vervaardigd met 100% biokatoen en gerecyclede materialen dat GOTS-gecertificeerd is. Met het GOTS-keurmerk ben je verzekerd van stoffen die zowel milieuvriendelijk als maatschappelijk verantwoord geproduceerd zijn. GOTS staat voor ‘Global Organic Textile Standard’. Het GOTS-keurmerk wordt wereldwijd gebruikt voor kleding en textiel. Biokatoen wordt, in tegenstelling tot ‘gewoon’ katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Dit leidt tot een schonere, gezondere bodem, water, flora en fauna. Boeren en hun families leven hierdoor in een veilige omgeving. Om biokatoen te telen is er minder water nodig dan voor gewoon katoen.
 

Het Oeko-Tex keurmerk is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Aan de hand van strenge eisen wordt het textiel getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de drager van het uiteindelijke product. Wanneer je een kledingstuk koopt met dit label weet je zeker dat er geen schadelijke stoffen, die vooral aan de gevoelige huid irritatie kunnen geven, aan toegevoegd zijn. De fabrieken waar deze kleding wordt gemaakt, worden gecontroleerd op goede arbeidsomstandigheden. De gezondheid van katoenboeren en hun leefgemeenschap wordt gerespecteerd en beschermd.
 

De Fair Wear Foundation is een organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden in het proces van de productie van kleding. Peta approved vegan is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn. Het kan worden teruggevonden op onder meer kleding, schoenen en accessoires. Het label wordt niet gecontroleerd door een externe controle-organisatie maar toegekend op basis van een autodeclaratie van de producent die betaalt voor het gebruik van het label.

Voor het printen van textiel wordt o.a. gebruik gemaakt van inkt op waterbasis. Dat is aanzienlijk minder belastend voor onze werk- en woonomgeving en niet giftig. No waste, no harm. Gewoon, 100%. Zoals wij. Daarom Kantjeboord Lifestyle!

© 2012 - 2024 Kantjeboord Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel