Het GOTS label. 

Wij werken samen met een producent met een duidelijke visie op duurzaamheid. Meer dan 90% van onze kleding is vervaardigd met 100% biokatoen en gerecyclede materialen dat GOTS-gecertificeerd is. Met het GOTS-keurmerk ben je verzekerd van stoffen die zowel milieuvriendelijk als maatschappelijk verantwoord geproduceerd zijn. GOTS staat voor ‘Global Organic Textile Standard’. Het GOTS-keurmerk wordt wereldwijd gebruikt voor kleding en textiel. Biokatoen wordt, in tegenstelling tot conventioneel (gewoon) katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, meststoffen of pesticiden. Dit leidt tot een schonere, gezondere bodem, water, flora en fauna. Boeren en hun families leven hierdoor in een veilige omgeving. Om biokatoen te telen is er minder water nodig dan voor gewoon katoen.

Het OEKO-TEX® label.

Het Oeko-Tex keurmerk is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Aan de hand van strenge eisen wordt het textiel getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de drager van het uiteindelijke produkt. Wanneer je een kledingstuk koopt met dit label weet je zeker dat er geen schadelijke stoffen, die vooral aan de gevoelige huid irritatie kunnen geven, aan toegevoegd zijn. 

Fair Wear Foundation.

De fabrieken waar deze kleding wordt gemaakt, worden gecontroleerd op goede arbeidsomstandigheden. De gezondheid van katoenboeren en hun leefgemeenschap wordt gerespecteerd en beschermd. De Fair Wear Foundation is een organisatie die zich inzet voor betere werkomstandigheden in het proces van de productie van kleding.

Het PETA label.

Peta approved vegan is een internationaal label voor dierenwelzijn. Het label wordt beheerd door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), een non-profit organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn. Het label garandeert dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong in het product aanwezig zijn. Het kan worden teruggevonden op onder meer kleding, schoenen en accessoires. Het label wordt niet gecontroleerd door een externe controle-organisatie maar toegekend op basis van een autodeclaratie van de producent die betaalt voor het gebruik van het label.

Het Kantjeboord Lifestyle® Label.

De collectie van KANTJEBOORD LIFESTYLE® wordt zorgvuldig ontworpen en bedrukt, met nadruk op originaliteit, authenticiteit, kwaliteit en klasse. Voor het printen van textiel wordt o.a. gebruik gemaakt van inkt op waterbasis, wat aanzienlijk minder belastend is voor mensen, dieren en het milieu. Omdat we constant de kwaliteit in de gaten houden blijf je verzekerd van het beste resultaat. Wij garanderen dat de te leveren artikelen voldoen aan de op www.kantjeboord.com vermelde kleurstelling, maten en materialen. Kleur en vorm nuances kunnen voorkomen. 

SALE!

We zijn niet seizoensgebonden en hebben geen uitverkoop. De collecties van KANTJEBOORD LIFESTYLE® zijn een upgrade voor jezelf en je garderobekast. Wij spelen graag met materialen, patronen en printkleuren. Het flamboyante masker met vlijmscherpe diamant zijn een herkenning van onze kwaliteit en service met een gouden glimlach. De term Kantjeboord staat als een huis en is voor iedereen in te vullen. We zijn trouw aan ons beeldmerk en laten dit op iedere item terugkomen. De collectie zal bij gelegenheid verrijkt worden met specials en limited editions. Dit zullen samenwerkingen zijn met 'like-minds'. Als onafhankelijk kledinglabel kunnen wij ons bodemprijzen en dikke kortingen niet veroorloven. Sterker nog dat willen wij ook helemaal niet. Het ontwerp en productieproces is intens. Met een schreeuwende SALE neem je eigenlijk al heel snel afscheid van een mooi duurzaam product.

                      

 

 

 

 

© 2012 - 2021 Kantjeboord Lifestyle | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel